2011 screenprintig forever 099

A FESPA a kreatív nyomdászok világszövetsége, 1962-ben, a szitanyomók európai szövetségeként jött létre. Nonprofit szervezetként működik, tagjainak száma folyamatosan bővül: jelenleg 27 európai és 10 tengeren túli ország nemzeti szakmai szövetsége alkotja.
A FESPA fő profilját a nagy nemzetközi kiállítások szervezése jelenti, az ezekből származó bevételeit - a tagszervezetein keresztül – folyamatosan visszaforgatja a nyomdaiparba. A FESPA háromévente rendezi meg a legnagyobb – nem hagyományos nyomdaipari – szakmai világkiállítását.
A rendszerváltás után a FESPA első kelet-európai tagországa – a Magyar Szitanyomók Szövetségén keresztül – 1993-ban Magyarország lett, ebben az évben a két szervezet közösen rendezte meg Budapesten minden idők legsikeresebb országos szintű rendezvényét, a MINI-FESPA-t.

A Magyar Szitanyomók és Digitális képalkotók Szövetsége a kreatív nyomtatási szakemberek és a gyártók közössége már 25 éve. A szövetség a nyomdászok és a gyártók szűken vett körén kívül szolgáltatásokkal, információkkal szolgál a kereskedők, az eladási helyre készülő reklám-állvány és display gyártók, valamint a tervezők és kreatív szakemberek számára is. A szövetségbe belépés sem korlátozódik a szűken vett szakmára, bárki tag lehet, aki egyetért a szövetség céljaival, és elfogadja a feltételeket. A szövetség szakmai oktatásokat, szemináriumokat konferenciákat szervez, kiadványokkal, publikációkkal segít tájékozódni a gyorsan változó iparágban.

A Szövetség tagja a nyomdász világszövetségnek: a FESPA-nak, így a magyar szövetség tagjai egyben tagjai a FESPA családnak is, hozzáférhetnek a FESPA információihoz, kedvezményesen (legtöbbször díjtalanul) vehetnek részt a FESPA és az MSZSZ rendezvényein.

A társszövetségek – a FESPA országonkénti tagjai – segítségével közvetlen, nemzetközi partneri, üzleti kapcsolatokra nyílik lehetőség. 

A Magyar Szitanyomók és Digitális képalkotók Szövetsége támogatója a magyarországi szakmai kiállításoknak.

Céljaink továbbra is a kreatív és innovatív nyomdai megoldások minél szélesebb körű megismertetése, rendezvényeken bemutatni az elérhető legmagasabb színvonalú technológiákat, népszerűsíteni az alternatív nyomtatási eljárásokat. Ezek ötvözésével kreatívabb termékek előállítására inspirálni mind a megrendelőket mind a gyártókat.

mszsz