Translated by Google

A FESPA a színek mellett az üzletet is visszahozta!

A nyomda és sign ipari gyártók közössége hivatalosan is visszatért életének rendes kerékvágásába a FESPA Global Print Expo és Európai Sign Expo keretében Amszterdamban

A 2019. tavasszal megrendezett legutóbbi rendezvényt követően, két év után idén október 12-15. között tért vissza a FESPA Global Print Expo. Már a helyszínen is érzékelhető volt a kiállítók és látogatók pozitív hangulata, és a személyes üzleti kapcsolattartása iránti erős elkötelezettsége, amelyet a rendezvény statisztikái is alátámasztanak. A FESPA-ra jellemzően látogatói között idén is többségben voltak az üzleti döntéshozók, akik rövid- és középtávú befektetési döntéseik érdekében akarták frissíteni iparági ismereteiket egy személyes kiállításon.

Neil Felton, a FESPA ügyvezető igazgatója elmondta: "Kiállítóink egybehangzóan pozitívan nyilatkoztak rendezvényünkről. Sokan közülük kiemelték a látogatók kifejezetten pozitív hangulatát, illetve a céges döntéshozókkal folytatott személyes beszélgetések pótolhatatlan értékét, emellett a kiállított új technológiák iránti lelkesedést, és a jövő irányába mutatott érezhető optimista hozzáállást. A kiállítási csarnokokban érezhető pezsgés energiát sugárzott, a látogatók pedig nagyon örültek a hosszú idő elmúltával első élő rendezvénynek."

Neil megállapításaira így reagált Danna Drion a Mimaki EMEA marketing igazgatója, a FESPA aranyfokozatú támogatója: "Elképesztően örültünk a FESPA-ra való visszatérésünknek egy nagyon hosszú és nehéz időszak után. Végre személyesen találkozhattunk mindenkivel és ez egyszerre volt izgalmas és üdítő élmény. A kiállítás négy napja alatt az általános hangulat nagyon pozitív volt. Nem csak azt tapasztaltuk, hogy az iparágunk életben van, de teljes sebességgel robog - minden szereplő új, innovatív alkalmazásokat mutatott be, a legmodernebb technológiai megoldásokkal. Nem csupán túlszárnyaltuk előzetes célkitűzéseinket, de rengeteg felsőkategóriás döntéshozóval találkoztunk, akik következő beruházásukat tervezték, ezért nagyon érdeklődtek legújabb termékeink iránt."

Nemzetközi döntéshozókból álló látogatók

A több mint 100 országból érkező látogatók között nagy arányban (49%) érkeztek a Benelux régióból és Németországból, adódóan Amszterdam könnyű elérhetőségéből. További nagy hangsúllyal képviselt országok voltak Olaszország, Franciaország, Nagy-Britannia, Spanyolország és Lengyelország. Amint előre várható volt: az Európán kívüli, távolabbi országokból érkező látogatók számára hatással voltak a COVID fertőzés miatti korlátozások. A rendezvény teljes egyéni látogatói száma 7.850 fő volt, 42%-uk több napon is kilátogatott az eseményre, így eredményezve 11.130 fős teljes látogatói számot. A látogatók közel 44%-a volt cégtulajdonos, vagy cégvezető, amely megerősítette a FESPA-t az iparág helyreállításának és a hosszútávú döntéshozatali tervezés szakmai rendezvényeként.

Inspirációs források

A Printeriors kiállítás ismét nagyon népszerű volt a látogatók körében. A természet által inspirált, és a FESPA textil nagykövete Debbie McKeegan által összeállított tematikus kiállítás lakberendezési dekorációs inspirációkkal szolgált a nyomdaipari gyártók számára. A kiállítási elemek alapanyagairól, illetve nyomtatásáról olyan iparági szereplők gondoskodtak, mint az Imageco, a Kornit Digital, a PONGS, a swissQprint és a TTS.

A Wrap Masters fóliázó verseny európai fordulója ismét nagyon izgalmas volt - amint arról beszámoltunk két magyar szereplővel: Szebeni József versenyzőként, Kiss Lajos pedig a zsűri vezetőjeként képviselte hazánkat. A négy napos verseny mellett számos bemutató és workshop is megrendezésre került az érdeklődő dekoratőrök számára. A küzdelem végén pedig a német Norman Brübach-ot koronázták meg Európa Wrap Masterévé 2021-ben, aki a többi régió bajnokával küzd majd a World Wrap Masters döntőjében a 2022-es FESPA Global Print Expo-n Berlinben.

Azoknak sincs okuk csüggedésre, akik nem jutottak el személyesen a kiállításra, hiszen a FESPA és kiállítói rengeteg élőben streamelt és virtuális tartalmat tettek elérhetővé számukra. A FESPA Live sessions programok között elérhető volt rengeteg beszélgetés a legfontosabb kiállítókkal, nyomdászokkal és nyomdaipari szakértőkkel a legújabb trendekről és innovációkról. Ezek a tartalmak jelenleg is elérhetők ezen a linken.

Neil Felton röviden így összegez: "Az elmúlt két év kétségkívül nagyon nehéz volt közösségünk minden tagja számára. A továbblépés érdekében a nyomdáknak és sign gyártóknak új lehetőségeket kell feltárniuk, meg kell ismerniük a legújabb technológiákat, és találkozniuk kell a szakma képviselőivel, hogy megosszák egymással ötleteiket. Az idei esemény kollektív felépülésünk útjánakfontos mérföldköve volt, és reméljük, hogy következő, a berlini vásárközpontban 2022. május 31-június 3. között megrendezésre kerülő Global Print Expo és European Sign Expo rendezvényünk már végérvényesen visszahozza globális közösségünket életének rendes kerékvágásába."

Kapcsolatfelvétel