Translated by Google

A FESPA BEJELENTETTE A 2023-AS FESPA GLOBAL PRINT EXPO PROGRAMJÁT

Az új online fenntarthatósági és Printeriors hub-ok kiterjesztik az oktatási tartalmak elérhetőségét

A FESPA Global Print Expo 2023 az European Sign Expo-val és a Personalization Experience-vel közösen kerül megrendezésre 2023. május 23-26. között a Müncheni vásárközpont területén. A FESPA részeként természetesen ismét megrendezik a népszerű World Wrap Masters, FESPA Awards és Sustainability Spotlight eseményeket is.

World Wrap Masters

A FESPA Global Print Expo 2023 ad otthont a World Wrap Masters Europe és a teljes sorozat döntőjének (B2-D85 stand), amely május 23-án, kedden és 24-én, szerdán kezdődik az utolsó regionális kvalifikációs eseménnyel, a Wrap Masters Europe-val.

Az első és második nap sikeres versenyzői ezután a Belgiumban, Dániában, Finnországban, Japánban, Mexikóban, Hollandiában, Norvégiában, valamint az Egyesült Királyságban és Írországban korábban rendezett regionális előfutamok győzteseivel mérkőznek meg. A döntő, amelyre május 25-én, csütörtökön és május 26-án, pénteken kerül sor, egy sor időmérő feladatot tartalmaz, amelyek során a versenyzőknek autóikat és meglepetéstárgyakat kell az órához tekerni.

A HEXIS és a HP által szponzorált versenyt olyan járműfóliás szakértők bírálják el, mint Kiss Lajos, Ole Solskin, Justin Pate és a 2022-es Wrap Masters világbajnok, Ivan Tencsev. A járműfóliázás iránt érdeklődő látogatók ingyenes napi képzési műhelyeket és bemutatókat is igénybe vehetnek, amelyeket a The Wrap Institute (B2-C83 stand) keretében tartanak.

​FESPA Awards

Idén visszatér a FESPA Awards is, amelyre 2019 óta először 2022 májusában lehetett pályázni. 34 országból több mint 210 pályamű érkezett és értékelte a független szakértőkből álló zsűri. A kiválasztott pályaművek a Messe München nyugati bejáratánál lesznek kiállítva, hogy a látogatók élvezhessék a 2023-as FESPA Global Print Expo kiállítást, a kategóriagyőzteseket pedig május 24-én egy VIP ceremónián hirdetik ki.

Sustainability Spotlight konferencia - Fenntarthatóság reflektorfényben

Idén a Sustainability Spotlight konferencia (B2-B61 stand) lehetőséget kínál a látogatóknak a környezetbarát grafikai és textilanyag minták széles skálájának megtekintésére és megérintésére, beleértve a részt vevő cégek által szállított bőr- és bőralternatívákat, természetes szálakat, cellulózt és szintetikus anyagokat. Minden szubsztrátumon egy információs kártya lesz található, így a résztvevők többet megtudhatnak az anyag fenntartható tulajdonságairól és arról, hogyan lehet innovatív, környezettudatos termékeket előállítani. A főpartner a ReBoard Technology szállítja az újrahasznosítható és újrahasznosítható anyagokat, amelyek a teljes kiállítás felépítéséhez szükségesek.

Új online információs központok

A FESPA egy új online Fenntarthatósági központot (hub-ot) is elindít, amely ingyenes és egyetemes hozzáférést biztosít a FESPA e témával kapcsolatos kiterjedt tartalmához. Ez magában foglalja a FESPA Planet Friendly útmutatókat, amelyek részletezik a naprakész környezeti információkat és jogszabályokat, valamint több mint 150 tájékoztató cikket és bevált gyakorlati esettanulmányt arról, hogyan lehet környezetvédelmi teljesítményt javítani egy speciális nyomdaipari üzletágban. A központ egy új, igény szerinti videósorozatot is tartalmaz majd, amelynek házigazdája a FESPA fenntarthatósági szakértője, Graeme Richardson-Locke. A beszállítókkal, nyomtatási szolgáltatókkal és fenntarthatósági szakértőkkel folytatott beszélgetés során Graeme megvizsgálja, hogyan lehet minimalizálni a vállalkozások és a nyomtatási folyamatok környezeti hatását.

A Fenntarthatósági tartalomközpont 2023 májusától lesz elérhető a FESPA.com oldalon, és a FESPA Global Print Expo 2023 látogatói megtekinthetik a szerkesztett tartalomfolyamot a Fenntarthatóság Spotlight kirakatában található ülősarokban.

A nyomtatók a FESPA.com-on található virtuális kirakat formájában is megjelennek, és egy „mindig elérhető” online forrást biztosítanak, amely részletezi a több tucat belső dekorációs alkalmazást, amelyeket a fizikai Printeriors kiállításhoz készítettek a kezdetek óta. A 2023 májusában induló új Printeriors mikrooldalon esettanulmányok jelennek meg, amelyek bemutatják az egyes alkalmazások mögött meghúzódó gyártási módszereket, technológiákat és szubsztrátumokat, valamint cikkeket és podcastokat, amelyek a belső dekorációs lehetőségeket tárgyalják.

Michael Ryan, a FESPA Global Print Expo vezetője így nyilatkozott: „A FESPA kiállítások látogatói mindig keresik a módot arra, hogy bővítsék iparági tudásukat, ihletet merítsenek, és tanuljanak más nyomtatóktól és vizuális kommunikátoroktól. Népszerű funkcióink éppen ezt a célt szolgálják, és a FESPA Awards visszatérésével bemutatjuk azt a sokszínű tehetséget, amely globális nyomtatott és signage közösségünkben létezik. Küldetésünk szempontjából elengedhetetlen az oktatási tartalmaink elérhetőségének maximalizálása, ezért örömünkre szolgál, hogy elindíthatunk két vadonatúj online tartalomközpontot, amelyek többféle perspektívát kínálnak a fenntarthatóságról és a belső dekorációról.”

További információ a programról: https://www.fespaglobalprintexpo.com/whats-on

A 2023-as FESPA Global Print Expo, valamint a közös helyszínű European Sign Expo és Personalization Experience regisztrációhoz látogasson el a https://www.fespaglobalprintexpo.com/ oldalra. Mindhárom kiállítási területre ingyenes a belépés a FESPA nemzeti egyesület vagy a FESPA Direct tagjai számára. A jegy ára 50,00 € azon nem tagok számára, akik a FESM316 kóddal regisztrálnak április 23-ig.

Kapcsolatfelvétel