Translated by Google

Next Horizons: A Heimtextil szakmai kiállítás bemutatja a 2022/23-as trendeket

A „Next Horizons” programjával a Heimtextil szakmai kiállítás bemutatja a nemzetközi trendkutatók elemzései alapján elkészült új, 2022/23-as szezonra várható design előrejelzését – tele értékes, inspiráló tartalommal. Az új trendtémák megközelítésének középpontjában a fenntarthatóság és az erőforrás-megőrzés áll. Az otthoni és bértextíliák nemzetközi szakvására 2022. január 11. és 14. között kerül megrendezésre Frankfurt am Mainban.

Három nemzetközi formatervező ügynökség alkotja a Heimtextil Trend Council szakmai bizottságot, amelyben együtt dolgoznak ki egy jól megalapozott globális jövőképet az elkövetkező belsőépítészeti trendekről. A Heimtextil Trend Council mellett a Heimtextil menedzsmentje elkészítette a következő szezonra vonatkozó trend-előrejelzést, amelyet élőben mutatott be egy online konferencián 2021. szeptember 1-jén Frankfurt am Mainban. A Trend Tanács tagjai, Anja Bisgaard Gaede a dán SPOTT trend és üzleti ügynökségtől, aki az idei szezon összes trendtevékenységét irányítja, Anne Marie Commandeur a Stiljinstituut Amsterdamtól, valamint Kate Franklin és Caroline Till a londoni FranklinTill stúdiótól osztották meg elképzeléseiket az iparág jövőjéről. A tervezők, belső építészek, dekoratőrök és lakberendezők ihletet meríthetnek az új szezonra vonatkozó design trend előrejelzésekből.

Next Horizons: hosszú távú és a körforgást támogató gondolkodásmód

A "Next Horizons" koncepció nem egy egzakt célkitűzés, sokkal inkább egy gondolkodásmód, amely hosszú távú tervezésből épül fel, elfogadva azt az alapvető elméletet, miszerint a környezetünkre gyakorolt hatás legjobb módja, ha nem gyakorolunk rá hatást.

Paradox módon a fenntarthatóság felé való átmenetet a gyártási folyamatainkon belüli problémák kezelésével kezdtük, ahelyett, hogy megközelítésünket átformálva, inkább nem hoztunk volna létre pazarlást vagy egyensúlyhiányt. Kapcsolatunk átalakítása azzal kezdődik, hogy elfogadjuk: gazdaságunk, iparunk a természetbe ágyazódik. A dizájn kompozícióját hosszú távú és körkörös gondolkodásmóddal összhangban kell elérni, elkészíteni és újraforgatni, és egyszerűen nem szabad hulladékot termelni. A Heimtextil Trends 22/23 „Deep Nature”, „Hyper Nature”, „Beyond Identity” és „Empowered Identity” ezeket az új gondolkodásmódokat fedezi fel a „Next Horizons” számára.

Heimtextil Trends - új digitális formátumban

A „Next Horizons”-al a Heimtextil új utakat tör, és most először teszi teljes mértékben elérhetővé a trendinformációkat digitális formátumban. A Heimtextil vadonatúj online platformja a www.heimtextil-trends.com a trendeket színekkel, rövidfilmekkel, testreszabott képekkel, kulcsfontosságú tervezői jellemzőkkel és hangsávval gazdagon illusztrálva mutatja be.

A Future Materials Library immár digitálisan elérhető

A FranklinTill Futures ügynökség által szervezett "The Future Materials Library 2020"-ban indult, és már online is elérhető a www.heimtextil-trends.com/future címen. Ez a világ minden tájáról származó, izgalmas belsőépítészeti innovációk kollekciója a radikális tervezőket, innovatív gyártókat és környezettudatos gyártókat ünnepli, akik a jelenlegi lineáris gyártási és fogyasztási rendszert körkörös modellé alakítják. Így az új könyvtár kiváló szakmai információs forrást és kutatási eszközt biztosít a progresszív gyártók számára.

Heimtextil Trendek 22/23 – áttekintés

Deep Nature – Egyensúly helyreállítása újratanulással

A „Deep Nature” feltárja ökoszisztémánk stratégiáit: ez egyszerre az örökségünk és a jövőnk. Újra meg kell tanulnunk engedni a zabolátlan textúráknak, a lassú folyamatoknak, a természetes struktúráknak és az élő színeknek. A „Deep Nature” egy hosszú távú átalakulási és újratanulási folyamat, amely lehetővé teszi számunkra, hogy újra egyensúlyba hozzuk a természeti világot a megújuló jövő érdekében. A „Deep Nature” színskálája harmonikus és lágy kifejezéssel rendelkezik, amelyet a szelídíthetetlen mintakészítéshez használnak. A gyógynövényes tónusok, valamint a kék és vörös árnyalatok finom árnyalatai nyugodt, és föld-szerű szemléletet teremtenek.

Hyper Nature – Kapcsolódjon újra a természethez a technológia segítségével

A „Hyper Nature” arról szól, miként kapcsolódjunk újra a természetheza technológia révén. A téma a természet tervrajzának digitális elősegítője, amely a technológiát és a természetet egyesíti egy protopia állapothoz, és lépésről lépésre teremt jobb holnapot. Az érzékeny anyagok, technikai textilek, folyékony minták és mikroszkopikus szerkezetek jellemzik leginkább a „Hyper Nature” anyagait és textíliáit. A Bioscience ihletet ad a világos és világos színekhez, valamint a zöld és szürke elmosódott árnyalataihoz. A tükröződések és a mesterséges fények új felfogást teremtenek a természet-alapú színekről. A korall, a lazac és a világos málna színek a koncepció legkiemelkedőbb elemei.

Beyond identity – a fizikai tulajdonságoknál magasabb értéket képvisel

A „Beyond identity - Túl az identitáson” reményteljes üzenetekkel és a meglévő normákkal szembeni lágy és erőteljes dacolással szólítja meg a jövőt, az identitást változatlanul hagyva. Az otthoni enteriőr és textíliák világához a „Beyond Identity” újrahasznosított szintetikus anyagokkal, vintage selyemmel és szaténnal, természetes színű textíliákkal és új cellulóz alapú textíliákkal dolgozik. A „Beyond Identity” színskálája pasztellszínek széles választékát tartalmazza, amelyeket egy ismerős szürke és halvány khaki egészít ki, mint tompított transzferszíneket.

Empowered identity – Támogassa a kézművességet a kultúra fenntartásához

Az „Empower Identity” a fenntartható kulturális kapcsolatok megteremtéséről, a kézműves inspirációs források együttműködésben történő megújításáról szól. Az identitás felhatalmazása új kapcsolatok kialakítására ösztönöz az örökség kultúrái és a jövő generációi között. Az „Empower Identity” fókuszában az újrahasznosított és örökölt textíliák állnak, a textil kézműves technikákkal kombinálva, mint például a varrással, a hímzett rátétekkel és a keresztszemes öltéssel. Az elsődleges színek hasonlítanak a színpigment eredetére, hogy támogassák a téma örökségi kifejezését. A korall szikrái és a szürke lila kíséri ezeket az elsődleges tónusokat. A sokszínű használat kulcsfontosságú.

A Heimtextil szakmai kiállítást 2022. január 11-14. között rendezik a Frankfurti vásárközpontban.

További információ és regisztráció a kiállítás weboldalán:

www.heimtextil.messefrankfurt.com

Illetve a Frankfurti vásárközpont hivatalos magyarországi képviseleténél:

BD-Expo Kft., 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 4. Tel: 346-0273

https://www.bdexpo.hu/

Kapcsolatfelvétel