Translated by Google

Szavazzon az elmúlt évtized legjobb kültéri reklámjára! - VIDEÓKKAL

10 éves évfordulóját ünnepli a legjobb kültéri reklámokat elismerő ’The Drum Awards for Out of Home’. A 2021-es ünnepségre november 24-én kerül sor. E mérföldkő jegyében az idei show egy nagyon különleges kiegészítő díjat is tartalmaz – a legjobb reklám az Önök szavazata alapján.

A 10. jubileumi Nagydíjat azon kilenc világszínvonalú alkotás egyikének ítélik oda, amelyeket a díjátadó elmúlt évei során a kiállítás legjobbjaként koronáztak meg. Az összes korábbi Grand Prix-győztes versenyben van, de Ön és a The Drum olvasótársai döntik el, melyik viheti haza ezt a rangos elismerést.

A Fertőzés című film számára megalkotott egyedi kampánytól, amely 2012-ben elnyerte az első nagydíjat, a kulcsfontosságú dolgozók COVID járvány idején nyújtott odaadó teljesítményének méltatásáig, amely a tavalyi év fődíját nyerte el, alább megtekintheti az összes versenyben lévő pályázatot. Ha kiválasztotta kedvencét, szavazzon itt!

Szavazni november 24-én szerdán délelőtt magyar idő szerint 11 óráig lehet, a győztest pedig a The Drum Awards for OOH ceremóniáján hirdetik ki, amelyet aznap délután 5 órakor közvetítenek a thedrum.com-oldalon, tehát érdemes abban az időpontban a weboldalra kattintani.

És akkor lássuk a pályázati anyagok video bemutatóit!

2012: Warner Bros - 'Contagion' – ’Fertőzés’ című film


Kampány megalkotója: CURB

Megnyert kategóriák: Egyedi alkotás, Innováció, Kísérleti projekt/Ambient

A Warner Bros Contagion - Fertőzés című filmjének népszerűsítésére a Torontói Filmfesztiválon két óriási, baktériumokkal teli Petri-csészét helyeztek el egy torontói kirakatban. A következő napokban a baktériumok elszaporodtak, melynek eredményeként egy egyedülálló hirdetőtábla alakult ki, amely a filmhez hasonlóan a vírus terjedését ábrázolja. A kampány több mint 100 000 Twitter és Facebook említést és 405 000 YouTube-megtekintést ért el; több mint 2 millió GBP értékű hazai és nemzetközi PR értéket generált (offline és online); és több mint 100 országban kapott említést és megosztást.

Szavazzon itt a Fertőzés című film kampányára.

2013: 'Paddy Power üzenetek az égbolton'


Kampány megalkotója: CURB

Megnyert kategóriák: Innováció

Miközben a világ a 2012-es US Ryder Cup-ot – vitathatatlanul a világ egyik legnagyobb sporteseményét – nézte, a Paddy Power nem tudott ellenállni annak a lehetőségnek, hogy ismét méltó legyen csibész hírnevére - mindössze négy provokatív szóból álló üzenetével: „Zavarjuk meg a Ryder-kupát”.

A koncepció életre keltése érdekében a Paddy Power öt kaszkadőrrepülőt bérelt fel, amelyek 10 000 láb magasan repültek a golfpálya felett, és két nap alatt összesen 60, a golfversenyzőket biztató üzeneteket írtak fel az égre. Az úttörő megoldásnak számító számítógép vezérlés segítségével a repülőgépek minden egyes gőz-üzenetet mindössze 90 másodperc alatt hozták létre. A 1250 láb hosszú karakterek 20 mérföldes körzetben voltak láthatók, megdöntve a Guinness-rekordot a legnagyobb ilyen jellegű üzenet és a legnagyobb ’égboltírás’ tekintetében, illetve nem elhanyagolhatóan 500 millió tévénéző számára voltak láthatóak világszerte.

Szavazzon itt a Paddy Power égboltírás kampányára.

2014: British Airways - '#Lookup’ - #NézzFel' kampány

Kampány megalkotói: Ogilvy One, Clear Channel UK, Posterscope, Carat

Megnyert kategóriák: Digitális reklám

Annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a British Airways által kínált úti célok széles skálájára, a kampány alkotói megépítették a világ első óriásplakátjait, amelyek reagáltak a felettük éppen elhaladó British Airways repülőire. Speciális ADSB antenna segítségével 200 km-en belül minden repülőgép transzponder adatát beolvasták, így a hirdetések valós repülési adatokat jelenítettek meg: a járat számát és azt, hogy a gép honnan indult. A dinamikus reklámüzeneteket is az egyes járatokhoz és útvonalakhoz igazították. Az embereket a „Look Up” webhelyre irányították, ahol többet megtudhattak a plakátról, felfedezhették az úti célokat, sőt az időjárás-jelentéseket is, majd repülőjegyet foglalhattak. Az eredmény a legtöbbet emlegetett légitársasági hirdetés volt 2013-ban.

Szavazzon itt a British Airways #Lookup kampányára.

2015: Női segélyszervezet – ’Nézz rám’ kampány

Kampány megalkotói: WCRS és Ocean Outdoor UK

Megnyert kategóriák: Interaktív, Digitális technológiák használata

A Women’s Aid, egy családon belüli erőszakkal foglalkozó jótékonysági szervezet a nőket körülvevő embereket akarta megcélozni, azokat, akik szemet hunynak a családon belüli erőszak problémája felett. A kampány alkotói a legújabb arcfelismerő technológiát használták a plakátot megtekintők számának regisztrálásához. Ahogy a járókelők ránéztek a plakátra, arcukat videofeeden rögzítették, és a kép alatti folyamatjelző sávhoz adták hozzá, megmutatva hozzájárulásukat a kezdeményezéshez. A kampány vázlatként indult egy darab papírra, és nem volt pénz vagy média a megvalósításához. De jótékony célkitűzésével megnyerte a független médiát: a gyártó cégek ingyenesen készítették el ezt a különleges megjelenést. Az így létrejött kampány megragadta a közvélemény fantáziáját: az átlagos idő, amit az emberek a plakátok nézegetésével töltöttek, 349%-kal haladta meg az ugyanezen plakát felületeken mért átlagot.

Szavazzon itt a ’Nézz rám’ kampányra.

2016: The Sun - 'Tournamental' kampány

Kampány megalkotói: Pulse Creative

Megnyert kategóriák: Hagyományos óriásplakát, Out of Home kampány, Innováció

A futball a The Sun napilap egyik központi témája. A nagy futball bajnokságok, tornák az első és a hátsó oldalakra is felkerülnek – és a beszámolók nem csak az átlagos szurkolóknak szólnak. A kihívás tehát a napilap eladások jelentős növelése, a webhelyek forgalmának növelése és a tabella élén végzett helyezés volt, amikor a 2016-os Európa-bajnokság legjobb lefedettségével rendelkező hírmárkáról volt szó. A Tournamental kampány az Egyesült Királyság valaha volt legnagyobb dinamikus digitális OOH hálózatán kelt életre. Több mint 400 egyedi címsort küldtek élőben a közönségnek 770 óriás kijelzőn. A sztárjátékos a testre szabott CMS rendszer volt, amely lehetővé tette az alkotó csapat számára, hogy valós időben hozzon létre és publikáljon tartalmat – tetszőleges számú képernyőn.

Szavazzon itt a ’Tournamental’ kampányra.

2017: Spotify - 'Spotify felhasználói Playlistek’ kampány

Kampány megalkotói: Goodstuff Communications, Talon Outdoor and Exterion Media

Megnyert kategóriák: Több platformos kampány

A Spotify első többplatformos kampánya az OOH-t helyezte a középpontjába, növelve az éves felhasználók számát, és beágyazva a márkát „az emberek életének természetes ritmusába”. Egy igazán hatalmas, több különféle kültéri felületet és formátumot felölelő kampány, felhasználói lejátszási listákat tartalmazó, az adott környezethez és helyszínhez alakított kontextuális kreatív kreatívokkal.

Szavazzon itt a ’Spotify felhasználói playlistek’ kampányra.

2018: 02 - 'Oops' kampány

Kampány megalkotói: Havas Group Media, VCCP, Adcity & Posterscope

Megnyert kategóriák: Out of Home kampány, Több platformos/média kampány

A kampány megvalósítását megelőző három évben az Egyesült-Királyságban elképesztő, 1 milliárd GBP-t költöttek törött mobiltelefon-képernyők javítására. Az O2 mobilszolgáltató figyelte a statisztikákat és állást foglalt. Mint kiderült: az ingyenes képernyőjavítás elsőként történő bevezetése, alapvető piaci ajánlattá tétele nagy üzlet a telekommunikációs területen.

Szavazzon itt az ’O2 Oops’ kampányra.

2019: CALM - 'Segélyhívás' kampány

Kampány megalkotói: Ocean Outdoor, Adam & Eve DDB

Megnyert kategóriák: Az élő frissítések leghatékonyabb használata, Non profit kampány

A 45 év alatti brit férfiak legtöbb halálesetét okozó öngyilkosság elleni mozgalom - Campaign Against Living Miserably (CALM) címmel kemény reklámkampányt indított az adam&eveDDB és az Ocean együttműködésével. A dinamikus tartalomfeltöltések és élő adatok felhasználásával a „Segélyhívás” kampány bemutatta a CALM által naponta fogadott hívások számát. A kampány célja a segélyhívás lehetőségével élők megbélyegzésének megszüntetése volt, miközben arra ösztönözte az embereket, hogy látogassák meg a jótékonysági szervezet webhelyét, és tanulják meg, miként győződhetnek meg arról, hogy segélykérő hívásuk nem marad megválaszoltalanul.

Szavazzon itt a 'Segélyhívás' kampányra.

2020: '#MyHeroes: Kampány a kulcsfontosságú dolgozók megünneplésére a járvány idején’

Kampány megalkotói: DOOH.COM, Kinetic Worldwide, Kinetic Ireland, Adtower, Alight Media, Boomerang Media, blowUP media, Clear Channel UK, Clear Channel Ireland, Hi! Street Digital Media, JCDecaux, Micromedia, MJ Flood Digital, Ocean Outdoor UK, OPEN Media , Orb Screen, Wide Eye

Megnyert kategóriák: Válasz a Covid-19 járványra, Az OOH média felületek legjobb felhasználása jó ügy szolgálatában

Példátlan iparági együttműködés formájában, a #MyHeroes fő célja az volt, hogy kiemeljük életünk önzetlen embereit – azokat a hétköznapi hősöket, akiknek a munkáját a járvány kitöréséig természetesnek vettünk. Együtt, egyik napról a másikra a kampányban résztvevő cégek az OOH-ipart egy reklámcsatornából egy célzott, egységes üzenetközlő csatornává változtatták, így megoszthatták szeretetüket és hálájukat az Egyesült-Királyság 14,5 millió kulcsfontosságú dolgozójával, akik elhagyták otthonukat azért, hogy megőrizzék honfitársaik biztonságát. A #MyHeroes kézzelfogható hatással volt az emberek életére; hitelesen összekapcsolta szeretteikel azokat az embereket, akik nem tudtak együtt lenni egy rendkívül nehéz időszakban.

Szavazzon itt a '#MyHeroes' kampányra.

Képek és videók forrása: www.thedrum.com

Kapcsolatfelvétel